Az Identitás Színházi Műhelyt működtető Taninfo Kft.nyilvántartásba vett felnőttképző intézmény.
Nyilvántartási száma:
00342-2011
HÍREK
Hírek

Impro nap, este nyilvános előadás

Hogyan alakul ki előadás egy meghatározott mű alapján improvizáció és
rögtönzés segítségével? Mozgásos és szöveges improvizációs technikák gyakorlása intenzíven, reggeltől estig - május 7. hétfőn. Bevezető áron! Aki csak az eredményre kiváncsi: 19 órakor előadás! Bővebben

Ezt nem kellett volna!

Véget ért az októberben indult A színjátszás alapjai 48 órás képzés, s a résztvevők nagy sikerrel mutatták be rövid jelenetekből álló vizsgadarabjukat a képzésnek otthont adó Dózsa György Gimnázium alapítványi gálaestjén. A jelenetek egy-egy „bármilyen” szövegre épültek, és improvizációk során nyerték el végső formájukat.  Ami a jelenetekben közös, az a záró mondat: „Ezt nem kellett volna!” Megnézem

Felvételek a képzésről: ritmus és periódus gyakorlatok, táncpróba

Tömegemberek

A szomszéd standról integetnek: túl hangos a zene. Aztán a kéz megáll a levegőben, s tátva marad a száj. Mert a környéken ácsorgó fiatalok ledobják magukról a pulcsit, megdermednek, majd táncolni kezdenek. Az Identitás Színházi Műhely hamarosan végző csoportjának akciója az Educatio kiállításon (a MOT standja előtt): megnézem!

M.Ú.K. – Márciusban újrakezdjük!

Márciusban új képzések indulnak. Új csoportokkal folytatódik a Színjátszás alapjai, melyet alapvetően a középiskolás korosztálynak hirdetünk, de indulnak 1-1 napos intenzív workshopok is a huszon-, harminconéveseknek.

 

Győzött a spanyol rutin

Évadnyitó családi golyózásra jöttek össze hétvégén az Identitás Színházi Műhely oktatói a Római parton. Golyózásra, vagyis petanque-ozásra, erre a nálunk még kevésbé ismert, ám Dél-Európában igen elterjedt időtöltésre. Spanyolországban nem csak a spanyolok, a magyarok is golyóznak – ez rögtön az első menetben kiderült: a gyermekkorát Spanyolországban töltő Józsa Tamás csapata mindvégig biztosan vezetett. Különdíjat érdemel viszont Györke Timi – Benkovics Sándorral megerősített – csapata: az egyetlen csapat, ahol a gyerekek végig kitartottak. A játék mellett munkára is jutott idő: végleges formát öltött az őszi tábor, és egy új képzés is bekerült a kínálatba. Hoztuk azonban a formánkat: nem sikerült egyetlen olyan képet sem készíteni, amelyen a 4 oktató együtt látható.
Fényképek

 

Letettük kézjegyünket

Jöttünk, láttunk, főztünk! A leglátványosabb főzet díjat nyerte az Identitás Színházi Műhely csapata a Pestújhelyi Napok főzőversenyén, s elfogultság nélkül állíthatjuk: megérdemelten. A sikerből minden oktató kivette a részét: a zsűri kezében megállt a kanál, amikor Györke Tímea színpadi mozgástanár Benkovics Sándor drámatanár vállára fekve, majd onnan ide-oda gurulva ismertette a menüt, s kívánt jó étvágyat.  A jó ebédhez a Trupp Színház szolgáltatta a zenei élményt: Kocsis Nándor alkotótársait Józsa Tamás kreatív zene oktató kísérte gitáron. S hogy a nagyközönség minden érzékszervére hatással legyünk, a vállalkozó kedvűek kezét színes festékkel mázoltuk be, hogy kézlenyomatukat az utókorra hagyhassák.  Az időjárás ugyan nem volt túl kegyes hozzánk, de mi álltuk a sarat.
Fényképek

 

Identitás Színházi Műhely | E-mail: info@identitasmuhely.hu | Telefon: 30/522-5634