Az Identitás Színházi Műhelyt működtető Taninfo Kft.nyilvántartásba vett felnőttképző intézmény.
Nyilvántartási száma:
00342-2011
HÍREK
Györke Tímea
táncos, tanár, mozgás- és táncterapeuta

Már gyermekkoromban tudtam – izgága örökmozgóként –, hogy mozgással szeretnék foglalkozni, de ekkor még nem sejtettem, hogy a mozdulat nem csak fizikális, hanem az önkifejezés, a kommunikáció, az önismeret eszköze is.
 A Testnevelési Egyetem elvégzése után ismerkedtem meg a kontakt improvizációval, melynek szabadsága, korlátok nélkülisége nagyon megfogott. A sportmozgások, szertorna, néptánc oktatása után ez a „stílus” – számomra egyfajta „életfilozófia” – lett lételemem. Közel 10 éve tanítom gyerekeknek (kreatív mozgás, családi kontakt táncház); középiskolásoknak (Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola); egyetemistáknak (ToBeFlex csoport); és felnőtteknek (Trafó – Műhely Alapítvány).
A kíváncsiság, hogy mi rejtőzhet mozdulataink mögött, miről mesélhetnek gesztusaink, vezetett el a mozgás- és táncterapeuta képzéshez, mely számomra is sokat segített kapcsolataim elmélyítésében, s kaput nyitott eddig ismeretlen önmagam felé.
Mindezek a tapasztalatok egyre teljesebb képet alkotnak bennem a szabad, kreatív mozgásról, a táncról, s bizonyítják személyiségformáló, önkifejező szerepét, erejét.

Az Identitás Színházi Műhelyben az általam vezetett kurzusokon testünk nyelvével – a mozgással és az érintéssel foglalkozunk. Érzékszerveinket finomítjuk, hogy nyitottak legyünk partnerünkre, a minket körülvevő térre, a kikerekedő történetekre. A testünket használjuk a szavak nélküli kommunikációhoz. S közben a helyzetek megoldásával megtaláljuk saját „táncunkat”, az önkifejezés örömével növeljük önbizalmunkat, magabiztosságunkat.
Játszunk, alkotunk, kísérletezünk; s folyamatosan tanulunk egymástól, egymásról.

Kapcsolódó honlapok:
www.lelekmozgas.hu
www.kontakttanchaz.hu
www.tetraeter.wordpress.com

Kapcsolódó videók:

ToBeFlex – Contacting people: http://www.youtube.com/watch?v=lZN-oH2w710

TetraÉter – Áramlás (Flow) – 100th birthday of KONE: http://www.youtube.com/watch?v=BXm_JcF00wg Flow

Rewritable Picures: http://vimeo.com/11109912

TetraÉter – Kontakt Ünnep – Trafó: http://www.youtube.com/watch?v=8VaK3mIC8Uk

Kisoroszi Impro Jam Hétvége: http://www.youtube.com/watch?v=xXzi_TCntYg

 

Identitás Színházi Műhely | E-mail: info@identitasmuhely.hu | Telefon: 30/522-5634