Az Identitás Színházi Műhelyt működtető Taninfo Kft.nyilvántartásba vett felnőttképző intézmény.
Nyilvántartási száma:
00342-2011
HÍREK
Kocsis Nándor

színházi nevelő, diákszínjátszó rendező
az Identitás Színházi Műhely szakmai vezetője

Kocsis Nándor vagyok, nős, három gyermekes családapa. Végzetségem: filozófus és színházi szaknevelő. 20 éve dolgozom 14-18 éves korú fiatalokkal, hol művelődési házak, hol gimnázium alkalmazottjaként. Az élet kényszerített arra, hogy megálljak a saját magam lábán, hogy önállóan tudjak létezni a fiatalok között. Ebben nagy segítségemre volt a dráma, a színházpedagógia, mellyel először ösztönösen, később tudatosan kezdtem el foglalkozni. A drámapedagógia a közvetlen kommunikáció világa. Itt nem sokáig lehet mellébeszélni, taktikázni. Életemet arra tettem fel, hogy a velem kapcsolatba kerülő, engem elfogadó fiataloknak segíthessek abban, hogy a bennük lévő képességeiket kibontakoztathassák, a színházi neveléssel, a színházi produkciókon keresztül pedig olyan élményekhez juttassam őket, amelyeket e nélkül soha nem tapasztalhattak volna meg.

Szakmai ars poeticamat egy – J. Grotowski világhíres lengyel rendezőtől vett – idézettel igyekszem megvilágítani:  "... nem kívánok magamnak tanítványokat. Azokat keresem, akik a fegyvertársaim. Akik testvéreim és fegyvertársaim. Akik távoli rokonaim és akiket, bár felfogják a tőlem eredő impulzusokat, mégis a saját természetük stimulál."

Az Identitás Színházi Műhelyben az általam vezetett kurzusokban azt vizsgáljuk meg és játsszuk el, hogyan lesz a drámai alapszövetből, a száraz írott párbeszédekből hús vér emberek által megteremtett cselekmény, milyen lépéseken keresztül fejthetők meg, hogyan lesz belőlük színházi előadás. A drámákon keresztül pedig tanulunk az emberről, férfiról és nőről, magunkról és az életről.

Eddigi csoportjaim:

Csütörtöki csoport

  • Vezető: Benkovics Sándor (Kocsis Nándor alapító, de már nem tag)
  • Tagok: Dániel Petra, Dömök Krisztina, Faragó Alexandra, Hajnal Réka, Heim Roland, Makay Anna, Molnár Dávid, Szabó Lili, Szita Balázs, Terdik Lilla, Tolnai Anna
  • Előadások: Csodálatos vadállatok (2008), Tűz (2008)
  • Díjak: a Csodálatos vadállatok c. darab ezüst minősítést kapott az Országos Diákszínjátszó Találkozón (Közép-magyarországi régió, nem művészeti iskolák kategória)

Arcok stúdió műhely

  • Vezető: Kocsis Nándor
  • Tagok: Dombay Szabolcs, Gencean Brigitta, Pop Vivien, Tóth Nikolett, Vági Rebeka, Wölcz Arnold, Molnár Dóra, Szabados Zoltán, Molnár Dávid
  • Előadás: Szerelem

Trupp szín ház

  • Vezető: Kocsis Nándor
  • Tagok: Jakab Katalin, Saly Zsófia, Zsitva Réka, Stieber Lilla, Szitó Brigitta, Soós Gergő, Zsitva Bence, Varga Bence
Identitás Színházi Műhely | E-mail: info@identitasmuhely.hu | Telefon: 30/522-5634